Rim

Rim, Italija

već od 319€

Opis destinacije

RIM, fatalni „večni grad“ je poseban po mnogo čemu. Krasi ga bogata istorijska prošlost puna uspona i padova, zamršenih priča i još neobičnijih raspleta sa najmanjom državom na svetu gde se mnogo puta krojila sudbina sveta. Rim je grad mode, glamura, otmenosti, nasmejanih ljudi i upečatljivih prizora. Za potpuno “rimski” doživljaj obavezan je espresso, pasta i novčić za sreću bačen preko desnog ramena u Fontanu di Trevi. Zbog svoje izuzetno prijatne umereno-mediteranske klime, atraktivan je tokom cele godine.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus

Oprema

  • Wifi
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
RIM
sa fakultativnom posetom Napulju
6 DANA / 3 NOĆI – AUTOBUSOM
HIT PONUDA VAŽI ZA REZERVACIJE DO 15. SEPTEMBRA 2023. ZA OGRANIČEN
BROJ SOBA !!!
Paket aranžman – prevoz, smeštaj i panoramsko razgledanje grada

PO JEDINSTVENOJ, PRODAJNOJ CENI / SVE UKLJUČENO U CENU U € PO OSOBI
Hotel DONATELLO 3 */ Centar /
29. Decembar
HIT PONUDA !!!! 319 €
339€
HIT PONUDA VAŽI ZA REZERVACIJE DO 15. SEPTEMBRA 2023. ZA OGRANIČEN BROJ SOBA !!!!

ARANŽMAN OBUHVATA: Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih  usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, smeštaj u u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim  ležajem koje se rade isključivo na upit (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta) na bazi 3 noćenja sa doručkom u izabranom hotelu u Rimu, obilaske  prema programu putovanja, usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja. 

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje, fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera). kao i potrebne ulaznice za kulturno  istorijske spomenike, obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i (okolinu) - za hotele sa 3* - 4 € dnevno po osobi, plaća se na recepciji hotela, individualne troškove i ostale nepomenute troškove. 

POPUSTI I DOPLATE: Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT .  

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU IZNOSI ZA HOTEL DONATELLO 3* iznosi 110 € po osobi na cenu aranžmana. 
Deca po ovom programu ostvaruju popust -25 € u pratnji dve punoplatežne osobe . Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni  prevoz. 
Autobus po dolasku, kao i u odlasku staje što je moguće bliže smeštajnom objektu, a u zavisnosti kako od konfiguracije terena tako i u najvećoj meri u  zavisnosti od saobraćajne prohodnosti. Obaveza organizatora nije prenos prtljaga od autobusa do smeštajnog objekta. NAPOMENA ZA RASPORED SEDENJA : Raspored sedenja u prevoznom sredstvu određuje se kompjuterski u zavisnosti od kapaciteta i tipa istog. Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a  u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu 

FAKULTATIVNI IZLETI I DOPLATE (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama: razgledanje grada - 20€ , Napulj - 55 € odrasli / deca do 12 godina 50 € , Vatikanski muzeji se rade isključivo na upit . Rezervacija uključuje ulaznicu, uslugu autorizovanog vodiča i slušalice). Dolazak do muzeja gradskim prevozom u sopstvenoj organizaciji - 65 € odrasli / deca do 12 god 60 € (obavezna rezervacija i uplata u dinarskoj  protivvrednosti u agenciji prilikom rezervacije aranžmana zbog ograničenog broja mesta, Antički Rim 25 € ( cena uključuje slušalice i vodiča), cena ne  uključuje ulaznice koje je moguće uzeti samo individualno na licu mesta , kao ni prevoz metroom nije uključen u cenu). Dolazak do lokaliteta je gradskim  prevozom individualno. Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 25 putnika - a u slučaju manjeg broja  prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate), kao i pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta  predviđenih ovim programom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta. Ukazujemo putnicima da, imajući u vidu datum formiranja programa  putovanja i datum realizacije fakultativnog izleta, može doći do bitnih promena imperativnih uslova, koji se tiču kretanja, prelaska granice, mera zaštite,  vakcinalnih uslova i slično, što može uticati na sadržaj fakultativnog programa, pa i potpunu ili delimičnu nemogućnost realizacije izleta, što organizator  fakultativnog programa, ne može unapred predvideti. 

Donatello 3* ili slični /Smešten u centru grada u oblasti Porta Magiore u blizini stanice metroa. Gostima je na raspolaganju restoran i bar. Sobe su opremljene TWC-om, fenom, TV-om, Wi Fi-om. Doručak / kontinentalni (slatki). https://www.donatellorome.com/

1. DAN : BEOGRAD - RIM  
Sastanak grupe u 13:15h ( radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici „ BAS “ , sa  predviđenih perona od 34 do 41 ( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predviđene perone je iz Karađorđeve ulice  ( preko puta hotela Prezident ). Predviđeno vreme polaska u 14:00 h. Dnevno – noćna vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Sloveniju sa  kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih formalnosti. 

2. DAN: RIM  
Dolazak u “večni grad” u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Termini, Crkva Santa Marija Madjore,  Cirkus Maksimus, Koloseum, Trg Republike, Crkva Sv. Petra, Tvrđava Sv. Anđela... Smeštaj u hotel prema hotelskim pravilima posle  15h. Mogućnost organizovanja fakultativnog pešačkog razgledanja grada, u popodnevnim časovima (u trajanju oko 2.5h sa lokalnim  vodičem): Trg Naroda, Španski trg Fontana di Trevi, Hadrijanov hram, Pantheon, Trg Navona... Individualan povratak u hotel i  ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti. NOĆENJE. 

3. DAN: RIM / Fakultativno NAPULJ / RIM  
DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, a mi Vam preporučujemo fakultativni izlet do “Grada Pesme”- Napulja. Po  dolasku panoramski obilazak Napulja: srednjevekovni zamak Nuovo, Kraljevska palata, Pasaž Umberta I, trgovačka ulica Toledo, turistička luka. Slobodno vreme. Povratak u Rim. U večernjim satima doček najluđe noći na rimskim ulicama i trgovima (individualno).  Srećna Nova godina!. NOĆENJE. 

4. DAN : RIM / Fakultativno ANTIČKI RIM / RIM 
DORUČAK. Slobodno vreme u Rimu za individualne aktivnosti ili fakultativnI izlet Antički Rim Razgledanje se odvija u formi šetnje bez  ulaženja na najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima: Koloseum - najveći rimski amfiteatar, brežuljak Palatin- mesto gde je osnovan Rim i  gde se nalaze ostaci imperijalnih palata, Forum - simbol antičkog Rima i centar njegovog političkog, kulturnog i ekonomskog života o  kome i danas svedoče ostaci hramova, trijumfalnih lukova, trznica i sudnica... Odlazak na razgledanje je peške ili metroom,a povratak  individualan NOĆENJE. 

5. DAN: RIM / Fakultativno VATIKAN / BEOGRAD 
DORUČAK. Odjava iz hotela i slobodno vreme u Rimu za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta Vatikanskim muzejima (obavezna  prijava i uplata prilikom rezervacije i radi se isključivo na upit). Jedan od najvećih i najposećenijih muzeja sveta u danas  najmanjoj državi počeo je da se formira u XVI veku, u vreme pape Julija II Della Rovere. U fokusu pažnje je svakako čuvena Sikstinska  Kapela na čijoj je tavanici veliki Mikelandjelo oslikao scene stvaranja sveta i čoveka, a u oltarskom prostoru izneo sopstvenu viziju  Strašnog Suda. Nakon Sikstinske Kapele razgledanje se može nastaviti u pravcu grandioznog trga Sv. Petra koji je arhitektoski uobličio  cuveni Đan Lorenco Bernini, a sa koga se ulazi u najveću hrišćansku baziliku na svetu, baziliku Sv. Petra koja u sebi čuva brojne relikvije i  umetnička dela neprocenjive vrednosti među kojima je i Mikelanđelova Pijeta.... Oko 21:00 h je predviđen polazak za Beograd. Noćna  vožnja preko Slovenije i Hrvatske. 

6. DAN : BEOGRAD 
Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska u podnevnim satima (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima). 
Celokupan iznos aranžmana do 9 mesečnih rata za korisnike VISA, MASTER kreditnih kartica , ili  40%  po osobi prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama najkasnije 21 dan pre početka aranžmana ili preostali iznos do pune cene aranžmana u 3 jednake mesečne rate bez kamate - čekovima građana koji se deponuju prilikom rezervacije

ARG

Organizator putovanja je turistička agencija Argus Tours, broj licence OTP 89/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Argus Tours. OUP

Video

TOP PONUDE

Ovo su neki od aranžmana koje Vam preporučujemo

2023 / 2024

Zimovanje

Izaberite idealan zimski odmor